Close search

Ризото с тиква

5.0
от общо 126 глас
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Ризото с тиква photo-credit Вкусно ризото с тиква

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме лука и чесъна.
  2. Почистваме тиквата. Меката й част нарязваме на малки кубчета.
  3. В дълбок тиган загряваме зехтина и запържваме за около 3 минути лука и чесъна.
  4. Добавяме тиквата и ориза. Задушаваме за около пет минути.
  5. Изсипваме виното и бъркаме добре, докато не се изпари.
  6. Овкусяваме със сол и черен пипер.
  7. Изсипваме половината от горещия бульон. Добавяме нарязания на ситно дафинов лист.
  8. Оставяме ризотото с тиква на среден огън под капак, за около 20-25 минути, като през 1-2 минути изсипваме останалата част от бульона и разбъркваме.
  9. По желание, преди сервиране поръсваме малко пармезан. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK