Close search

Ризото с тиква и лук

5.0
от общо 126 глас
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Ризото с тиква и лук photo-credit Ароматно ризото с тиква и лук

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме лука и чесъна. 
  2. Почистваме тиквата. Меката й част нарязваме на малки кубчета. 
  3. В дълбок тиган загряваме зехтина и запържваме за около 3 минути лука и чесъна. 
  4. Добавяме тиквата и ориза. Задушаваме за около пет минути. 
  5. Изсипваме виното и бъркаме добре, докато не се изпари. 
  6. Овкусяваме със сол и черен пипер. 
  7. Изсипваме половината от горещия бульон. Добавяме нарязания на ситно дафинов лист. 
  8. Оставяме ризотото на среден огън под капак, за около 20-25 минути, като през 1-2 минути изсипваме останалата част от бульона и разбъркваме. 
  9. По желание, преди сервиране поръсваме малко риган.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK