Close search

Салата с леща здравословноApple

5.0
от общо 126 глас
Време: 25 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Салата с леща photo-credit Вкусна салата с леща

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Слагаме да се задушат в две лъжици олио младите морковчета, нарязани на кубчета, зеления лук и стъблото кервиз, нарязани на ситно.
  2. Смесваме ги със сварената леща.
  3. Приготвяме сос от начуканите чесън и магданоз, в които с постоянно бъркане вливаме на фина струйка олиото. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Добавяме оцета.
  4. Разполагаме листата на марулята в чинии да оформят легло, върху което поставяме 2-3 лъжици от лещата със зеленчуците. По желание може да полеем със соса или да га сервираме отделно.
  5. Салатата сервираме леко охладена, по желание с пилешки или свински пържоли. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK