Close search

Салата с Печен деликатес, авокадо и грейпфрут

3.0
от общо 127 гласа
Време: 20 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Салата с Печен деликатес, авокадо и грейпфрут photo-credit Салата с Печен деликатес, авокадо и грейпфрут

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Печеният деликатес се нарязва на лентички.
  2. Руколата се накъсва. Авокадото се обелва и нарязва.
  3. Грейпфрутите се обелват, отстранява се ципата и се нарязват на кубчета.
  4. Всички продукти се слагат в купа за салата и се овкусяват с лимоновия сок и дресинга.

Съдържание в 100 г Печен деликатес „Тандем”: 
Енергийност: 180 ккал
Белтъчини: 17 г
Въглехидрати: 1 г
Мазнини: до 12 г

Коментар от доц. д-р Людмила Иванова, Доцент по Хранене и Диететика, консултант
на "Тандем" по здравословно хранене:

Идеална рецепта за всички, които желаят да бъдат елегантни или да намалят теглото си. Оптимално съдържание на животински белтък от месото, полезни мастни киселини от авокадото, витамини А и С и минерали от руколата и грейпфрута, които едновременно с това ни дават и малко калории, мазнини и натрий.

Още здравословни и вкусни рецепти ще откриете на http://www.tandem.bg/recipes.html

Още от : салати

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK