Close search

Самоса

5.0
от общо 126 глас
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Самоса photo-credit Самоса

Продукти

Начин на приготвяне

  1. За плънката: Загряваме олиото за плънката и в него слагаме кимиона на зърна, синапа и лютата чушка. Когато станат ароматни, добавяме картофите, граха и чушката. Добавяме останалите подправки и сол на вкус. Разбъркваме 3-4 минути на огъня. Накрая добавяме лимоновия сок. Охлаждаме. 
  2. За тестото: Смесваме брашното, олиото, солта и водата и замесваме твърдо тесто. Ако има нужда, доомесваме с още малко брашно. Оставяме да почине 20 минути.
  3. Разделяме тестото на 4 парчета, които разточваме на кръгове с диаметър 15-18 см. Всеки кръг разделяме на две. В средата на всяка половинка слагаме по 1-2 с.л. от пълнежа, краищата на тестото намокряме с вода и ги прихлупваме, така че да се получи конус. Тестото защипваме с мокри пръсти, за да се залепи добре.
  4. Пържим самосите на умерен огън по 2-3 минути от всяка страна, докато се зачервят добре.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK