Close search

Шашлик от свинска плешка (по кавказки)

5.0
от общо 128 гласа
Време: 25 ч.
Ниво: професионално
Порции: 3

Шашлик от свинска плешка (по кавказки) photo-credit Шашлик от свинска плешка (по кавказки)

Продукти

100 г съдържат:

  • 292 калории
  • 22 г мазнини
  • 23 г протеини

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме свинското месо на парчета с големина, подходяща да се нанижат на шиш.
  2. Почистваме и нарязваме лука на кръгчета с много остър ножа, за да се запаси сока.
  3. Посоляваме месото. Добавяме пипера и лука. Разбъркваме добре и оставяме да престой така около 2 часа.
  4. След това добавяме оцета и разбъркваме. Оставяме да престой едно денонощие.
  5. Нанизваме на шиш и слагаме на жарта.
  6. По желание, сервираме с печени люти чушки.

Шашлик от свинска плешка може да опитате в кавказки ресторант „The Friends“.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK