Close search

Шоколадов "Фъч"

4.7
от общо 132 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: средно
Порции: 12

Шоколадов "Фъч" photo-credit Шоколадов "Фъч" с орехи и какао

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В малка тенджерка смесваме маслото, захарта, какаото (предварително пресято) и прясното мляко. Слагаме на котлона и бъркаме, докато маслото се разтопи и сместа заври. Оставяме на котлона да ври 2-3 минути, като непрекъснато бъркаме. Отстраняваме от котлона и отделяме 175 мл. от сместа, които ще са ни необходими за глазурата накрая. 
  2. Вземаме яйцата и отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците на сняг, заедно с 2 ч.л. захар. Разбиваме жълтъците, добавяме към тях какаовата смес, като разбиваме с миксер на ниска степен. Смесваме брашното с бакпулвера, ванилената захар и орехите. Добавяме ги към какаово-яйчената смес, разбъркваме добре и накрая внимателно добавяме белтъците на сняг. Смесваме много добре тестото. Покриваме тава (най-добре да е с диаметър 26 см.) с хартия за печене и изсипваме тестото в нея. 
  3. Печем в долната половина, на предварително загрята на 180 градуса фурна, за около половин час.
  4. След като сладкишът изстине, отделяме внимателно от хартията за печене. 
  5. Изстиналата вече глазура размазваме с шпатула върху сладкиша, след което боцваме сладкиша с вилица, за да може глазурата да попие по-добре.
  6. Сервираме охладен и нарязан на ромбчета.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK