Close search

Шоколадов кекс с вино

4.9
от общо 134 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 12

Шоколадов кекс с вино photo-credit Плътен и вкусен шоколадов кекс с вино

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Загряваме фурната на 180 градуса. Намазваме с масло формата или тавичката, в която ще печем кекса, и я поръсваме с какао.
  2. Смесваме в купа брашното, какаото, содата, бакпулвера и солта.
  3. Разбиваме маслото с двата вида захар, докато сместа побелее и стане пухкава.
  4. Добавяме яйцето и портокаловата кора.
  5. Сухите съставки и виното добавяме на части, като ги редуваме.
  6. Не трябва да се притесняваме, ако при добавянето на виното, сместа изглежда пресечена. Това е нормално. След като добавим цялото количество брашно, тестото ще изглежда добре.
  7. Изсипваме сместа в кексовата форма или тавичка, и печем около 35-40 минути или докато клечка, забита в центъра, излезе суха.
  8. Оставяме кекса 5-10 минути във формата, след което го обръщаме върху метална скара. По желание може да го намажем със сладко по избор (още топъл) и сезонни плодове.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK