Close search

Шоколадов сладкиш с моркови

5.0
от общо 126 глас
Време: 65 мин.
Ниво: лесно
Порции: 10

Шоколадов сладкиш с моркови photo-credit Шоколадов сладкиш с моркови

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В голяма купа смесваме брашното с бакпулвера, захарта, канелата, содата и солта. 
  2. Разбъркваме ги добре и добавяме олиото на тънка струйка, и разбитите яйца, едно по едно. 
  3. Прибавяме разтопения на водна баня шоколад и разбиваме добре. 
  4. След това добавяме морковите и счуканите орехи. Разбъркваме сместа до хомогенност.
  5. Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 45 минути.
  6. За глазурата: разбиваме добре крема сиренето и маслото. След това, добавяме бавно пудрата захар и бъркаме докато сместа стане хомогенна. Когато сместа е готова, добавяме ванилията и лимоновия сок.
  7. Сладкиша намазваме/покриваме с крема и оставяме в хладилник за около 3-4 часа. 
  8. По желание, преди сервиране поръсваме сладкиша с малко орехови ядки. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK