Шоколадова торта за Свети Валентин
Продукти
- За плънката:
- 300 г течен шоколад
- 6 с.л. прясно мляко
- 1 с.л. масло какаово
- 30 г орехи
- За тестото:
- 2 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.ч. нишесте
- 1,5 ч.ч. брашно
- 250 г краве масло
- 8 яйца
- 1,5 ч.ч. пудра захар
- 6 с.л. ванилия
- 4 с.л. орехи смлени
Начин на приготвяне
- Отделяме жълтъците от белтъците.
- Разбиваме жълтъците на водна баня, като добавяме половината от захарта.
- След това разбиваме кравето масло на пяна и към него постепенно прибавяме жълтъците.
- Смесваме брашното с нишестето и бакпулвера и пресяваме, добавяме към сместа и бъркаме постоянно.
- Разбиваме белтъците на сняг с останалата захар и добавяме към сместа.
- Към полученото тесто добавяме смлените орехови ядки и ванилията, до получаване на еднородна смес.
- Изсипваме тестото, в предварително намазана с растително масло и набрашнена тортена форма. Печем на умерена фурна около 45 минути.
- След като блатът престои във формата около 4 - 5 часа, се изважда и разрязва на две половини.
- Разтопяваме течният шоколад на водна баня, добавяме прясното мляко и какаовото масло, и разбиваме.
- Оформяме тортата като сърце, като единия блат поставяме за основа и намазваме с част от шоколадовата смес.
- Поставяме отгоре вторият блат и заливаме с останалото количество шоколадова смес.
- По желание украсяваме тортата с шоколадови розички, или други захаросани фигурки по избор.
Салата от печен патладжан, маринован с мед, домати и билково сирене
Печем патладжана. Почистваме го от кората и го мари...
Пилешка кавърма
Нарязваме месото на парчета по желание. Запържваме го в мазнината. Нарязваме на ситно лука, гъбите, м...
2 Коментара
nadqvam se da stane no ina4e e prekrasna sigurno i vkusna
мммм.. изглежда много добре...:)