Close search

Шоколадова торта за Свети Валентин

4.6
от общо 139 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: средно
Порции: 12

Шоколадова торта за Свети Валентин photo-credit Страхотна шоколадова торта, подходяща за всеки празник

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Отделяме жълтъците от белтъците. 
  2. Разбиваме жълтъците на водна баня, като добавяме половината от захарта.
  3. След това разбиваме кравето масло на пяна и към него постепенно прибавяме жълтъците.
  4. Смесваме брашното с нишестето и бакпулвера и пресяваме, добавяме към сместа и бъркаме постоянно.
  5. Разбиваме белтъците на сняг с останалата захар и добавяме към сместа.
  6. Към полученото тесто добавяме смлените орехови ядки и ванилията, до получаване на еднородна смес.
  7. Изсипваме тестото, в предварително намазана с растително масло и набрашнена тортена форма. Печем на умерена фурна около 45 минути.
  8. След като блатът престои във формата около 4 - 5 часа, се изважда и разрязва на две половини.
  9. Разтопяваме течният шоколад на водна баня, добавяме прясното мляко и какаовото масло, и разбиваме.
  10. Оформяме тортата като сърце, като единия блат поставяме за основа и намазваме с част от шоколадовата смес.
  11. Поставяме отгоре вторият блат и заливаме с останалото количество шоколадова смес.
  12. По желание украсяваме тортата с шоколадови розички, или други захаросани фигурки по избор.

2 Коментара

  1. Small
    simona

    nadqvam se da stane no ina4e e prekrasna sigurno i vkusna

  2. Small 76144dede55410527332275ae451ae1a2329dc6b83ea4bc5f2d665dd22caa65e
    Master Chef

    мммм.. изглежда много добре...:)

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност