Close search

Шоколадови палачинки с крем от маскарпоне и ягоди

5.0
от общо 126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Шоколадови палачинки с крем от маскарпоне и ягоди photo-credit Палачинки с крем от маскарпоне и ягоди

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки прясното мляко и брашното, докато получим гъста каша. 
  2. Прибавяме киселото мляко и ванилията. 
  3. В касерола на водна баня разтапяме шоколада и след това го добавяме към палачинковата смес, като междувременно разбъркваме внимателно. 
  4. Нагряваме тигана за палачинки с много малко масло. В него сипваме от кашата - по около 1 черпак и изпържваме от двете страни до порозовяване на палачинките. 
  5. За крема: в купа смесваме и разбъркваме добре маскарпонето с пудрата захар. Добавяме нарязаните ягоди и разбъркваме внимателно, за да ги смесим добре. 
  6. С получения крем намазваме палачинките, навиваме ги на триъгълници или руло и сервираме.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK