Close search

Скариди с ориз и зеленчуци

5.0
от общо 126 глас
Време: 35 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Скариди с ориз и зеленчуци photo-credit Вкусни скариди със зеленчуци и ориз

Начин на приготвяне

1. В дълбок тиган запържваме почистените и нарязани на лентички зеленчуци за около 6-8 мин., за да останат леко хрупкави. Добавяме соевия сос и махаме от котлона.

2. В отделен тиган запържваме почистените пресни скариди в малко масло, малко сол и черен пипер. Прибавяме ги към зеленчуците. Добавяме и соевите кълнове.

3. Сваряваме жасминовия ориз с щипка шафран, която добавяме към края на варенето. Прецеждаме и добавяме малко масло и сол. Настъргваме кората на лимона.

4. Сервираме като гарнитура към скаридите и зеленчуците. По желание може да поръсите с нарязан пресен магданоз.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK