Close search

Сладки прасковки

4.7
от общо 139 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: средно
Порции: 10

Сладки прасковки photo-credit Сочни сладки прасковки с орехи и какао

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Приготвяме тестото като слагаме содата в киселото мляко. Бъркаме до кипване и изсипваме в купа. 
  2. Добавяме яйцата, захарта и олиото. Поставяме бакпулвера в брашното и го разбъркваме.
  3. Омесваме тестото. Оставяме го да престои час и половина. 
  4. От тестото оформяме малки топчета, които поставяме в тава, и печем до леко зачервяване. 
  5. След като са изпечени, ги изчакваме да изстинат и от равната страна на всяка сладка издълбаваме малка дупка. 
  6. Приготвяме пълнежа като смесваме трохи от сладките, смлените орехи, пудрата захар, ванилията, прясното мляко и маслото, до получаване на еднородна смес. С него слепяме сладките две по две. 
  7. Накрая оцветяваме сладките с червена и оранжева боя, които предварително сме разтворили във вода. Овалваме ги в захар.

Съвет: Сладките може да "слепим" и само с мармалад (шипков или по избор).

Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK