Close search

Сладки "Розички"

5.0
от общо 126 глас
Време: 35 мин.
Ниво: лесно
Порции: 12

Сладки "Розички" photo-credit Сладки "Розички"

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме маслото и захарта, към тях добавяме яйцата и млякото. 
  2. Накрая добавяме пресятото брашно с бакпулвера. 
  3. Разделяме на 2 топки. Към едната топка прибавяме какаото и омесваме добре да се оцвети равномерно.
  4. Разточваме меко тесто с дебелина 2-3 мм на отделни кори и с малка чашка или кръгла формичка (около 5 см диаметър) изрязваме кръгчетата. Подреждаме кръгчетата керемидообразно, като започваме с бялото тесто и редуваме с какаото, общо 4. 
  5. Навиваме по дължина на руло и после го срязваме на две. Поставяме с отрязаната част към тавата. 
  6. Печем на 180 градуса, около 10-15 минути.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK