Close search

Сладкиш "Агнеса"

5.0
от общо 128 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: средно
Порции: 12

Сладкиш "Агнеса" photo-credit Сладкиш "Агнеса"

Продукти

Начин на приготвяне

  1. За блата: Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Прибавяме по малко прясното мляко и брашното с бакпулвера. Накрая добавяме орехите, ванилията и разбитите на сняг белтъци.
  2. Всичко разбъркваме добре и изсипваме в намазана с масло и посипана с брашно тавичка. 
  3. Печем в умерена фурна, около 20-30 минути (зависимост от дебелината на блата, хубаво е да е по-тънък). Проверяваме с клечка за готовност.
  4. За глазурата: Разбиваме жълтъците на топло (на водна баня) с пудрата захар до побеляване. Прибавяме ванилията.
  5. Глазурата разпределяме върху охладения блат и оставяме да "стегне" около 18-24 часа.
  6. След това нарязваме сладкиша на ромбчета и сервираме. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK