Close search

Сладкиш "Крем карамел"

4.6
от общо 130 гласа
Време: 11 ч. и 10 мин.
Ниво: лесно
Порции: 10

Сладкиш "Крем карамел" photo-credit Вкусен сладкиш "Крем карамел"

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Карамелизираме захарта за карамела.
  2. В купа смесваме и разбиваме добре прoдуктите за крема и изсипваме сместа върху изстиналия карамел.
  3. В друга купа смесваме и разбиваме добре продуктите за тестото/блата и изсипваме внимателно върху сместа за крема. Трябва да разпределим максимално равно втората върху първата смес.
  4. Печем на водна баня, около 50 минути на 250 градуса.
  5. След като се изпече оставяме сладкиша да изстине и го поставяме в хладилник за около 10 часа.
  6. След това изваждаме и "обръщаме" от формата или тавата, в която сме пекли сладкиша и по желание, гарнираме заливайки с карамела и коктейлни череши.
Още от : десерти

1 Коментар

  1. Small
    Анонимен

    "Потъва", но при печенето се разделя на два пласта, заради различната плътност ;)

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK