Close search

Сладкиш с череши, кокос и шоколад без печене

5.0
от общо 126 глас
Време: 4 ч. и 30 мин.
Ниво: средно
Порции: 8

Сладкиш с череши, кокос и шоколад без печене photo-credit Сладкиш с череши, кокос и шоколад без печене

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Смесваме бисквитите и маслото, и ги разстиламе върху хартия за печене в правоъгълна тавичка. Сместа притискаме леко, за да се получи твърда основа. Поставяме тавичката във фризер за 30 минути да стегне. 
  2. За шоколадовия ганаш: Загряваме сметаната. След като заври я отстраняваме от котлона и добавяме шоколада при непрекъснато бъркане с телена бъркалка, до получаване на хомогенна смес. Оставяме да се охлади, но на стайна температура, за да може да се залее сладкиша.
  3. С миксер разбиваме крема сиренето и кондензираното мляко за около 10 минути на висока степен. След това добавяме кокоса и черешите, и разбъркваме на ръка. Разпределяме равномерно в тавата върху бисквитената основа и заглаждаме. Поставяме в хладилник за 2-3 часа да стегне. 
  4. След това го заливаме с шоколадовия ганаш и го оставяме отново да стегне в хладилника.
Още от : десерти

2 Коментара

  1. Small
    Деси

    Не мисля, че трудно да се досети човек каква сметана е, след като пише, че завира на котлона, течна естествено...освен ако някой не реши да сложи заквасена да заври. :-)

  2. Small
    Анонимен

    Моля Ви научете се да пишете рецепти. Така ли се пише : "какаови бисквити" - какви бисквити? - обикновени или чаени ??? едните са меки другите твърди, с масло или без масло ?? уточнявайте моля ви. Второ "сметана" - каква сметана ???? заксвасена сметана или сладкарска бита сметана или течна ??? Има толкова видове сметана .

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK