Close search

Сладкиш с карамелизирани праскови

4.8
от общо 131 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Сладкиш с карамелизирани праскови photo-credit Сочен и ароматен сладкиш с карамелизирани праскови

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Включваме фурната на 200 градуса да се загрее предварително. 
  2. Разбиваме яйцата със захарта до побеляване (докато си увеличат обема два пъти). 
  3. Прибавяме ванилията. Пресяваме брашното с бакпулвера и постепенно добавяме към яйцата, като разбиваме непрекъснато. На дъното на 28 см. кръгла тортена форма изсипваме 40 гр. захар + 1 с.л. вода и карамелизираме.  
  4. Оставаме да се охлади и намазваме обилно дъното и стените на формата с масло. 
  5. Много добре отцедените праскови от компота, нареждаме с изпъкналата част надолу, на дъното на формата. Отгоре изсипваме тестото. 
  6. Печем при 200 градуса, около 30 минути. След това обръщаме сладкиша върху чиния за сервиране и сиропираме докато е горещ със сока от компота.  
  7. Оставяме да изстине и сервираме с топка ванилов сладолед или малко разбита сметана. 
Още от : десерти

1 Коментар

  1. Small
    Master Chef

    Много лесен и бърз за приготвяне сладкиш, тестото е лек пандишпан, само добре трябва да се сиропира. Понякога сока от компота само не е достатъчен и ако е много сгъстен, можете да го разредите с малко вода. bon apetit!!

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK