Close search

Сладкиш с тиква

5.0
от общо 126 глас
Време: 40
Ниво: лесно
Порции: 12

Сладкиш с тиква photo-credit Лесен и вкусен сладкиш с тиква

Начин на приготвяне

1. Масло и захарта се разбъркваме с миксер до побеляване, прибавяме олиото, яйцата и след получаването на хомогенна смес добавяме брашното.

2. Канелата се разбърква с тиквата и се прибавя към останалата смес.

3. Изсипваме в тавичка с размер 20х25 см., предварително намазана с олио и поставена хартия за печене.

4. Сладкишът се изпича на 170 градуса за около 25 минути. Проверява се дали е готов с клечка за зъби. 

5. Маслото и пудрата захар се разбъркват до получаване на хомогенна смес. След това добавяме крема сиренето и накрая заквасената сметана.  С получената глазура се намазва изстиналия сладкиш. Може да се поръси с малко запечени ядки.

Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK