Close search

Солени макарони на фурна

4.5
от общо 127 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Солени макарони на фурна photo-credit Сочни солени макарони на фурна

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме макароните и ги отцеждаме добре от водата.
  2. Назрязваме пилешкото филе на малки парченца и ги запържваме леко.
  3. Разтапяме маслото и го поставяме на дъното на тавата, в която ще печем ястието. 
  4. След това добавяме макароните, запърженото пилешко филе, гъбите, нарязаните на ситно, изчистени от костилки маслини и царевицата.
  5. Добавяме подправките и разбъркваме добре. 
  6. Поставяме в предварително загрята на 200 градуса фурна, за 30 минути, като от време на време разбъркваме. 
  7. След като придобие лек златист загар, заливаме със сместа от яйца, разбити в кисело мляко и най-отгоре се поръсва с настъргания кашкавал и галетата. 
  8. Връщаме във фурната за още около 10-15 минути.
  9. Ястието сервираме горещо. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK