Close search

Спагети със скариди и бейби октоподчета

4.8
от общо 131 гласа
Време: 25 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Спагети със скариди и бейби октоподчета photo-credit Ароматни спагети със скариди и бейби октоподчета

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме октоподчетата и измиваме скаридите. В дълбок тиган запържваме леко смачканите скилидки чесън, риган и черен пипер (скилидките смачкваме с широката страна на ножа).
  2. Добавяме скаридите и нарязаните октоподчета, и наливаме бялото вино. Задушаваме така около 10 минути на слаб огън и добавяме нарязания на кубчета обелен домат.
  3. Завираме вода в голяма тенджера и добавяме 1 ч.л. сол. Изсипваме половин пакет спагети (за предпочитане номер 5) и варим около 8 минути, за да станат *ал денте.
  4. С лъжица за спагети ги изцеждаме от водата и ги слагаме в тигана, в соса. Разбъркваме добре. Сервираме отгоре с настърган на люспи пармезан.

Съвет: 

Спагетите със скариди и бейби октоподчета са подходящи да консумираме с охладено бяло вино.

* ал денте (al dente) - италианска фраза, отнасяща се към паста или друга храна, която се готви до тогава, до когато оказва лека съпротива при сдъвкване, но не е мека или преварена.

Още от : паста

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK