Супа от праз и картофи здравословноApple

3.7
от общо 3 гласа
Време: 55 мин.
Ниво: лесно
Видяна: 8092
Супа от праз и картофи Супа от праз с картофи и яйца

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и обелваме картофите. Сваряваме ги в солена вода за около 20 минути.
  2. Измиваме много внимателно белите стъбла на праза, за да премахнем и най-малкото зрънце пясък. Нарязваме го на парчета.
  3. В тенджера слагаме праза да поомекне на слаб огън с маслото.
  4. Добавяме разредения пилешки бульон.
  5. Посоляваме и поръсваме с черен пипер, и оставяме да поври на слаб огън, на затворен капак около 30 минути.
  6. Щом се сварят картофите, ги намачкваме на пюре и ги прибавяме в тенджерата с праза. 
  7. Разбиваме жълтъците и ги добавяме на страни от огъня с постоянно бъркане.
  8. Сервираме супата, поръсена с накълцан пресен магданоз в дълбока купа или супиера.


0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook