Close search

Супа от тиквички с прошуто и пармезан

5.0
от общо 126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: средно
Порции: 2

Супа от тиквички с прошуто и пармезан photo-credit Страхотна лятна супа от тиквички

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В около 1,5 л вряща вода слагаме олиото, солта, тиквичките, предварително обелени и нарязани на кубчета, и лукът, разрязан на едри парчета. 
  2. Когато тиквичките и лукът се сварят, снемаме тенджерата от котлона. 
  3. В отделен съд разбиваме яйцето и с бъркане бавно се прибавяме към него по малко от течността на супата (около 1/3 от нея). 
  4. Получената смес изсипваме обратно при зеленчуците с бъркане. Добавяме ситно нарязаният копър. 
  5. Преди сервиране, оставяме супата да престои около 10 минути.
  6. Гарнираме с прошутото и настъргания пармезан и сервираме. 
Още от : супи

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK