Close search

Сьомга с портокал

4.0
от общо 129 гласа
Време: 25 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Сьомга с портокал photo-credit Прясна сьомга с аромат на портокал и бяло вино

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Поръсваме сьомгата със сол и черен пипер на вкус, и брашното. Изтръскваме излишното брашно.
  2. Обелваме портокала, разделяме парченацата му и го нарязваме. 
  3. Разтопяваме маслото в дълбок тиган с незалепващо покритие. Запържваме парчетата сьомга в маслото за около 4 - 5 минути от двете страни. 
  4. Добавяме бялото вино, парченцата портокал и портокаловият сок.
  5. Оставяме да поври 5 минути и ястието е готово.
  6. Сервираме топло, по желание гарнирано с малко ситно нарязан зелен лук.

Съвет:

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък). 

1 Коментар

  1. Small
    Master Chef

    много сицилианска рецепта :)

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK