Close search

Тарта със смокини и домати

5.0
от общо 126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Тарта със смокини и домати photo-credit Тарта със смокини и домати

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Слагаме бутер тестото върху хартия за печене в правоъгълна тавичка. Намазваме го с разбитото яйце. Поставяме и печем във фурна, загрята на 200 градуса за 10-15 минути или докато се изпече и се зачерви добре.
  2. Изваждаме изпечената основа от фурната и я притискаме с кухненска ръкавица, за да спадне.
  3. Намазваме с маслинената паста. 
  4. Отгоре подреждаме смокините, доматчетата и малки лъжички от катъка, разбъркан с мащерката. 
  5. Всичко поръсваме с пармиджано и зехтин и запичаме за още 15 минутисамо на горен реотан, докато се зачерви.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK