Close search

Телешки стек със салца

4.0
от общо 127 гласа
Време: 25 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Телешки стек със салца photo-credit Телешки стек със салца от пресни люти чушки и домати

Продукти

100 г съдържат:

  • 120 калории
  • 14 г мазнини
  • 11 г протеини
  • 15 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. За салцата:
  2. Загряваме добре скарата. 
  3. Поставяме чушките, като постоянно ги обръщаме, докато се изпекат и хванат коричка. След като изстинат, ги обелваме и разделяме наполовина, за да махнем семките им. След това ги нарязваме на ситно.
  4. Смесваме чушките, доматите и кориандъра в купа.
  5. В каничка смесваме оцета и зехтина. Овкусяваме със сол на вкус и изсипваме върху салцата. Разбъркаваме добре, покриваме и оставяме настрани.

  1. За стека:
  2. Загряваме оребрен тиган на среден огън и го намазваме с малко олио. 
  3. Овкусяваме стековете със сол и пипер на вкус, и ги оствяме в тигана за 2 - 4 минути от всяка страна (може да използваме скара или барбекю, вместо тиган).
  4. Сервираме стековете топли, заляти със салцата. По желание, може да гарнираме и с лъжица лютеница "Олинеза".

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK