Close search

Телешко с карамелизирана ябълка и сос балсамико

5.0
от общо 126 глас
Време: 55 мин.
Ниво: средно
Порции: 1

Телешко с карамелизирана ябълка и сос балсамико photo-credit Телешко с карамелизирана ябълка и сос балсамико

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Запечатваме телешкото бон филе на нагорещен грил тиган по минута от всяка страна.
  2. След това печем в предварително загрята на 160 градуса фурна, около 15-20 минути.
  3. Готовото филе оставяме да почине 5-10 минути.
  4. Нарязваме ябълката на шайби дебели 3-4 милиметра, поръсваме я със захар и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 15 минути.
  5. За соса: кипваме балсамовия оцет с уискито, прибавяме меда и мащерката, и оставяме да се редуцира (сгъсти).
  6. Вече готовото телешко филе разрязваме на резени като между всеки резен поставяме карамелизирана ябълка.
  7. Накрая поливаме със соса от балсамико.
  8. Гарнираме с картофено пюре или пресни зеленчуци.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK