Close search

Телешко варено

4.3
от общо 131 гласа
Време: 120 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Телешко варено photo-credit Ароматно телешко варено с пресни зеленчуци

Продукти

100 г съдържат:

  • 100 калории
  • 4 г мазнини
  • 17 г протеини
  • 20 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме джоланa на парчета, заливаме го със студена вода и го варим на силен огън.
  2. Когато заври, отбираме пяната. Прибавяме малко сол, черен пипер на зърна и продължаваме да варим на тих огън.
  3. Когато месото се полусвари, прибавяме морковите и целината, нарязани на кубчета, а лукът - на четвъртинки, половинки или цели, ако главичките са малки.
  4. Нарязваме на парчета картофите и ги поставяме в последните 30 минути, а червените домати и магданоза - малко преди снемането от огъня.
  5. Сгорещяваме маслото, слагаме в него лъжица настъргани моркови, за да се оцвети и го прибавяме към готовото варено.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK