Close search

Тирамису с Марсала

5.0
от общо 128 гласа
Време: 35 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Тирамису с Марсала photo-credit Вкусно и ароматно тирамису с вино "Марсала"

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме жълтъците със захарта и ги поставяме на водна баня. Наливаме на тънка струйка 150 млвино Марсала и бъркаме докато започне да се сгъстява. Оставяме сместта да се охлади.
  2. След като крема е охладен, добавяме маскарпонето, заквасената сметана и ванилия.
  3. В изстиналото кафе разтваряме 2-3 супени лъжици захар и 100 мл. вино Марсала. Потапяме за много кратко бишкотите и започваме да ги редим в правоъгълна тавичка. Редуваме един ред бишкоти и един ред крем, като завършваме отгоре с крем.
  4. Покриваме тавичката с домакинско прозрачно фолио и прибираме в хладилника за около 3-4 часа. След това поръсваме с какао.

Съвет: какаото го слагаме в малка цедка и така поръсваме равномерно. Виното "Марсала" може да открием в La Bottega - facebook.com/La.bottega.Sofia

Още от : десерти

3 Коментара

  1. Small
    kulinaria.bg

    Здравейте, Slan4iceto87,
    Марсала е италианско ликьорно вино, което се произвежда в околностите на градовете Марсала и Трапани, на остров Сицилия, Италия. При производството на марсала, ферментацията протича по обичайният начин, но една част от гроздето се оставя за направата на подслаждащ агент наречен мистела (mistella) или кото (cotto). "Мистела"” се прави като се смесват изсушени гроздови зърна с винен алкохол, а “кото” - чрез топлинна редукция на гроздови зърна до получаването на гъст сироп. За вината Марсала е задължително да бъдат подсилени с винен алкохол. Те имат имат 17-20 % алкохолно, и 1,5-7 % захарно съдържание.
    Относно с какво да го замените при приготвяне на Тирамису, както и Master Chef споделя, може да го замените с ликьор, с вкус по ваш избор.

  2. Small
    Master Chef

    Марсала е десертно вино, сладко и силно като ликьор. Можете да го замените с подобен вкус напитка, който ви допада.

  3. Small
    Slan4iceto87

    Moje li nqkoi da mi kaje s kakvo moga da zamenq Marsala..tui kato tuk nemoga da si go nabavq...!!!??? :(

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK