Close search

Толумбички

4.3
от общо 129 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Толумбички photo-credit Сочни толумбички

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Приготвяме варено тесто, като слагаме водата да заври заедно с олиото. След това, прибавяме пресятото брашно като бъркаме интензивно на огъня, с дървена лъжица, докато тестото се изглади и започне да се отделя от съда. Оставяме да поизстине, колкото да не е горещо на пипане. Слагаме първото яйце и бъркаме, докато се поеме от сместа напълно. След това слагаме второто, и така докато сместта поеме всичките осем яйца.
  2. Получената смес шприцоваме направо в сгорещеното олио за пържене. (Пържим ги в много олио). Формата и големината на толумбичките е по желание. 
  3. След като изпържим толумбичките и поизстинат леко, ги сиропираме със сиропа, приготвен от 4 ч.ч. захар и 2 ч.ч. вряща вода (като не е добре да се сгъстява много). Прибавяме ванилиятя и докато е горещ, сиропираме толумбичките.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK