Close search

Торта Добуш

4.5
от общо 138 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 12

Торта Добуш photo-credit Вкусна торта Добуш с какао

Продукти

Начин на приготвяне

  1. За блата: смесваме всички продукти и замесваме тесто, което точим на кори по около половин сантиметър дебели (4-5 броя, зависи дали ще са с по-малък или по- голям диаметър). Изпичаме ги поотделно в тавичка поръсена с брашно, в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 10 минути на блат. Оставяме ги да изстинат.
  2. За крема: Разбиваме яйцата с 1 ч.ч. захар и прясното мляко. Към сместа добавяме другата чаша захар, разбъркана с брашното. Слагаме на котлона и бъркаме докато се сгъсти и покаже първия мехур. Като отстраним от котлона, добавяме маслото, ванилията и какаото. 
  3. След като блатовете са изстинали добре, ги заливаме един по един, като редуваме  блат-крем. Оставяме 24 часа да престои, за да може блатовете да попият добре крема.
  4. По желание, може да поръсим тортата с ядки по избор.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK