Close search

Торта "Линдт"

3.2
от общо 148 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: средно
Порции: 12

Торта "Линдт" photo-credit Вкусна торта "Линдт"

Продукти

Начин на приготвяне

1. Счукваме бисквитите и ги смесваме с кравето масло и смлените орехи. Добавяме се експресото, бъркаме докато се получи смес, която да може да се оформи.

2. Слагаме сместта във форма за печене с диаметър 28 см. и я заглаждаме.

3. Заливаме желатина със студена вода и оставяме да набъбне. Слагаме го на водна баня, за да се сгъсти за 10 мин.

4. Разтопяваме шоколада на водна баня, към него постепенно добавяме разтворения желатин.

5. Разбиваме половината от сметаната с разтопения и охладен шоколад.

6. Разбиваме и останалата сметана до гъст крем и я смесваме с шоколадовата смес, като разбъркваме внимателно. Добавяме и настърганата портокалова кора.

7. Изливаме върху бисквитената основа и заглаждаме. Тортата се слага в хладилник за една нощ, за да стегне.

8. След като тортата е достатъчно стегната, разтопяваме на водна баня 100 г тъмен шоколад, 50 г захар и 75 мл сметана. Оставяме да се охлади. 

9. Изваждане тортата от формата за печене и заливаме с охладения шоколад и украсяваме отстрани с шоколадовите перли. Поднасяме и поръсена с какао на прах.

Още от : десерти

4 Коментара

  1. Small 76144dede55410527332275ae451ae1a2329dc6b83ea4bc5f2d665dd22caa65e
    Kulinaria.bg

    Здравейте, какаото е за поръсване, както е описано, а с тъмния шоколад се приготвя крема.

  2. Small
    Анонимен

    Всичко би било добре без каквото, и вместо тъмният шоколад млечен линд. Така направих аз и се получи

  3. Small
    Анонимен

    Тази рецепта е неточна. Първо има 4 лъжици какао които по долу никъде не е описано къде се слагат, второ няма захар а в същото време кремът е от тъмен шоколад, странно!

  4. Small
    Анонимен

    Защо няма захар в крема на торта Линд?

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност