Close search

Туршия от бейби моркови

5.0
от общо 127 гласа
Време: 55 мин.
Ниво: средно
Порции: 5

Туршия от бейби моркови photo-credit Туршия от бейби моркови

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Бейби морковчетата се измиват. Ако се използват обикновени моркови, се разрязват на три. 
  2. На дъното на литров буркан се слагат 2-3 скилидки чесън, клонче сух копър и няколко зърна бахар. 
  3. Морковите се слагат в бурканите. На котлона се загрява саламурата от оцет, сол, вода и захар. Налива се от нея във всеки буркан. 
  4. Бурканите се затварят добре със здрави капачки и се преваряват за 10-15 минути. 
  5. Държат се 1 седмица на тъмно и топло, като от време на време се обръщат с капачките надолу.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK