Close search

Туршия от чесън

3.5
от общо 131 гласа
Време: 30 мин. (4 дни престой)
Ниво: лесно
Порции: 1

Туршия от чесън photo-credit Туршия от чесън

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Обелваме горните люспи на чесъна, подреждаме го в подходящ буркан и го заливаме с вода.
  2. На следващият ден изхвърляме водата и слагаме нова.
  3. Така правим 4 дни.
  4. След като изхвърлим последната вода, слагаме в буркани, като редим ред нарязан магданоз и копър, ред чесън и заливаме с изстиналата саламура. Саламурата приготвяме като смесим и сварим всички продукти за нея (може да остане много лека утайка на дъното).

2 Коментара

  1. Small
    Мария

    Здравейте! Направих всичко според указанията. Отдавна се канех да пробвам да сложа такава туршийка, защото много я обичам. Моля, кажете ми, трябва ли да стерилизиеам готовите буркани - да ги варя или не е нужно? Благодаря

  2. Small
    WOW

    ЕКСТРА Е

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK