Close search

Вегетарианска мусака

4.8
от общо 131 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Вегетарианска мусака photo-credit Вкусна вегетарианска мусака

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Загряваме мазнината в тавичката. През това време в купа смесваме и разбъркваме нарязаните на кръгчета тиквички, лук, морковите, доматите,счукания чесън, магданоза,черен пипер и сол на вкус. Изсипваме сместа в тавичката и запичаме докато омекнат зеленчуците.
  2. Намазняваме друга тавичка. Нареждаме половината картофи. Слагаме половината смес със тиквички. Поръсваме със сирене. Нареждаме останалата половина от картофите и тиквичките. Поръсваме със сиренето. Доливаме малко гореща вода и слагаме във фурната.
  3. Печем докато картофите омекнат .
  4. Разбиваме яйцата и киселото мляко. Заливаме мусаката. 
  5. Печем в умерена фурна (180 градуса), докато заливката придобие златист цвят.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK