Close search

Вита баница

4.3
от общо 128 гласа
Време: 75 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Вита баница photo-credit Домашната вита баничка със сирене и масло

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Размиваме маята във водата. Правим кладенче в пресятото брашно, изсипваме маята, разтворена в оцета, добавяме содата, киселото мляко, солта и маслото. 
  2. Замесваме хомогенно тесто и го разделяме на 5 топки. Покриваме ги с кърпа, и ги оставяме да си починат за 30 минути.
  3. Приготвяме плънката като смесваме всички продукти за нея. 
  4. Всяка топка разточваме на възможно най-тънка кора. Отгоре разпределяме от плънката и няколко бучки масло. И така с всички кори.
  5. Така приготвената кора, навиваме на руло и нареждаме в намаслена тава. Около нея подреждаме останалите. Завитата баница трябва да си почине за още 15-20 минути.
  6. Преди да я сложим да се пече, намазваме домашната вита баничка с малко мазнина.
  7. Печем в предварително загряна фурна, на 200 градуса. 
  8. След като изпечем баницата, я намазваме с малко масло и я покриваме с кърпа, за да се запари леко.

Късмети за баница:

 * За детски плач се приготви и да не мигваш до зори! *

 * Да скиташ много си обречен, пада ти се път далечен! *

 * Кажи, че не е късмет! Много здраве и все за теб! * 

 * Тази година ще е добра и ще си купиш и кола. * 

* Ще се сбъдне и твоята мания - ще си душа на цялата компания. *

 * Не се шегувам - ти печелиш: късмета скоро ще намериш! * 

* Да си късметлия ти е патент - таз година ти се пада нов апартамент! * 

* Ще завилнее душата, любов ще подкоси краката! *

* През Новата Година всичко ще върви по ноти и ще имаш много ти банкноти! *

* Приятели ще имаш много, купонът ще тече отново! *

* От късмета си не бягай, за нова работа се стягай! * 

 * А на теб за награда - "шест" от Тотото се пада! *

 * Утешителна награда: учението на теб се пада. * 

* Нека през Новата Година много щастие за теб да има! *

 * Годината се вижда вече - ще стигнеш в нея надалече! * 

 * Пада ти се ненадейно много щастие семейно! *

Още от : печива

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK