Close search

Ябълков крамбъл

4.7
от общо 132 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Ябълков крамбъл photo-credit Страхотен ябълков крамбъл със стафиди

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме ябълките на средно големи парчета. Поставяме ги в намазнена тава и ги разбъркаме със стафидите. Поръсваме ги с половината захар и канела на вкус.
  2. Брашното разбиваме с останалата захар и маслото (трябва да е меко) до получаване на смес, която на вид прилича на натрошени трохи. 
  3. След това, с пръсти донатрошаваме тестото върху ябълките и печем в предварително заграта фурна, на около 200 градуса, до златисто-кафяво. 
  4. Може да сервираме отгоре със сметана или сладолед. 
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK