Close search

Ябълков сладкиш с канела и какао

5.0
от общо 126 глас
Време: 65 мин.
Ниво: лесно
Порции: 8

Ябълков сладкиш с канела и какао photo-credit Ароматен ябълков сладкиш с канела

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме хубаво яйцата със захарта. Към тях прибавяме олиото и канелата.
  2. След това смесваме брашното с бакпулвера, какаото и канелата. Пресяваме и ги прибавяме към яйчената смес. Разбъркваме добре до получаването на гладка смес.
  3. Обелваме (по желание) и нарязваме ябълките ,и ги прибавяме към сместа.
  4. Сместа изсипваме в тава или кексова форма предварително намазана с олио.
  5. Върху още суровата смес поставяме резени ябълка. 
  6. Печем в предварително загрята на 160-170 фурна, около 50 минути.
  7. По желание, преди сервиране гарнираме с малко заквасена или сметана на спрей.
Още от :

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK