Ягоди с крем от маскарпоне
Продукти
- 500 г ягоди
- 55 г захар фина
- 3 с.л. балсамов оцет
- 250 г сирене "маскарпоне"
- 2 с.л. пудра захар
- 1 ч.л. ванилова есенция
Начин на приготвяне
- Измиваме и нарязваме ягодите на тънки ивички.
- В купа разбъркваме ягодите, балсамовият оцет и захарта. Покриваме ги и ги поставяме в хладилник за 20 минути.
- Междувременно в малка купа разбъркваме сиренето, пудрата захар и ваниловата есенция.
- Взимаме 4 чаши за сервиране. Слагаме малко от ягодовата смес, отгоре от маскарпонето, и така до върха на чашата.
- По желание най-отгоре гарнираме с ягоди.
Леща яхния
Почистваме и измиваме лещата в студена вода.Сваряваме лещата в 1.5-1.7 л студена вода, в зависимост о...
Маринована сьомга върху ризото с медено-синапен сос
За ризотото: Нарязваме на ситно и запържваме лука д...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook