Close search

Ягодов мус

5.0
от общо 126 глас
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Ягодов мус photo-credit Ягодов мус

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Накисваме желатина във водата. 
  2. Изстискваме ягодите така, че да се получи около половин чаша сок. Запазваме остатъка от тях.
  3. Към сока прибавяме захарта и малко вода, и го варим на слаб огън, докато се получи сироп. 
  4. В сиропа слагаме останалите ягоди и варим още 10 минути, след което прибавяме желатина и бъркаме, докато се разтвори. 
  5. Прецеждаме сместа и я оставяме да изстине. 
  6. През това време разбиваме белтъците на пяна и ги прибавяме към прецедената смес. Разбиваме сметаната, изсипваме я в ягодовата смес и отново разбиваме. 
  7. Разливаме муса в чаши и го изстудяваме преди сервиране.
  8. По желание, гарнираме с малко ягоди, цели малини и шоколад. 
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK