Close search

Ягодово-кремово руло

5.0
от общо 127 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: професионално
Порции: 6

Ягодово-кремово руло photo-credit Ягодово-кремово руло

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В купа с помощта на миксер разбиваме яйцата с ванилията на висока скорост за около 5 минути.
  2. Постепенно добавяме захарта и продължаваме да бием, докато захарта се разтвори. 
  3. Смесваме заедно брашното, бакпулвера и солта и постепенно ги добавяме към яйчената смес, като продължаваме да разбъркваме. 
  4. Изсипваме сместа върху намазана с масло хартия за печене, с която сме покрили тава. Разстиляме тестото внимателно и равномерно. 
  5. Печем на 180-200 градуса за 10-12 минути или докато кексът леко покафенее. 
  6. Обръщаме сладкиша върху кърпа, поръсена с пудра захар. 
  7. След това обелваме от хартията и навиваме на руло заедно с кърпата. 
  8. Оставяме да се охлажда в хладилника. 
  9. За пълнежа разбиваме сметаната, захарта и ванилията. 
  10. Развиваме кейка и го намазваме със сметаната. 
  11. Поръсваме с нарязаните на ситно ягоди. 
  12. Отново навиваме кейка на руло, поръсваме хубаво с пудра захар и гарнираме с ягоди или други горски плодове.
Още от : десерти

1 Коментар

  1. Small
    Анонимен

    Последно кейк ли е или кекс.

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK