Close search

Ягодово суфле

5.0
от общо 126 глас
Време: 15 мин.
Ниво: средно
Порции: 2

Ягодово суфле photo-credit Ягодово суфле

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и поръсваме ягодите със 70 г от захарта и ги оставяме да престоят така докато попият.
  2. След това отцеждаме ягодовия сок.
  3. В купа разбиваме жълтъците с останалата захар. Добавяме брашното пресято с бакпулвер и ванилия, сметаната и солта.
  4. Отцеденият по-рано ягодов сок смесваме с белтъците разбити на сняг. 
  5. Смесваме двете купи и разбиваме до хомогенност.
  6. Изсипваме във формички и печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 10 минути.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK