Close search

Задушена сьомга с рукола

5.0
от общо 126 глас
Време: 20 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1

Задушена сьомга с рукола photo-credit Задушена сьомга с рукола

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В съд с капак, задушаваме сьомгата  заедно с нарязания лук, оцета, виното и сметаната. 
  2. Изваждаме рибата. При пробване с вилица, тя трябва да се раздробява лесно. 
  3. Варим соса още около 3 минути и го сервираме отделно от филето.
  4. Почистваме руколата и я поставяме в купа. Добавяме зехтина и лимоновия сок. Разбъркваме добре.
  5. Сервираме сьомгата заедно с руколата.
  6. По желание, може да добавим и малко царевица (от консерва) и няколко сушени домата.

Съвет: 

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро" и "Пикадили". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък). 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK