Close search

Задушена сьомга в сметанов сос

5.0
от общо 127 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Задушена сьомга в сметанов сос photo-credit Сочна сьомга с бяло вино и сметана

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Поставяме сьомгата в голям тиган. Добавяме половината от виното и достатъчно вода, за да се покрие рибата. Оставяме да заври на силен огън. Намаляме силата на котлона, за да покъкри ястието.
  2. Обръщаме сьомгата, покриваме съда и варим 5 минути. Сваляме от огъня.
  3. Междувременно, загряваме зехтина в тиган на средна температура. Добавяме лука и го задушаваме за около минута, като непрекъснато разбъркваме, докато стане ароматен. 
  4. Добавяме останалото вино и варим още минута-две. Добавяме лимоновия сок и каперсите, и готвим още една минута. Отстраняваме от огъня и разбъркваме със сметаната и солта.
  5. Преди сервиране, гарнираме сьомгата със соса и пресния копър.
Още от : риба

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK