Close search

Запържено свинско месо върху подложка от картофено пюре

5.0
от общо 127 гласа
Време: 75 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Запържено свинско месо върху подложка от картофено пюре photo-credit Сочно запържено свинско месо върху подложка от картофено пюре

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме свинското на порции и го слагаме в тиган заедно с водата, виното и малко сол.
  2. След като водата изври, добавяме малко олио и оставяме да се запържи хубаво (обръщаме и от двете страни). 
  3. Оставяме да омекне месото и преди да го отстраним от котлона, прибавяме подправките. Разбъркваме.
  4. За пюрето: пасираме картофите заедно с млякото и маслото. Добавяме сол на вкус.
  5. Ястието сервираме като слагаме малко пюре и върху него парче месо. По желание, гарнираме със свежи подправки на вкус. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK