Close search

Запечени зелеви сарми с кълцано месо

5.0
от общо 126 глас
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 8

Запечени зелеви сарми с кълцано месо photo-credit Вкусни запечени сарми.

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме на ситно праз лука и моркова. Запържваме ги на тиган в малко зехтин. Добавяме месото и запържваме за около 5-6 мин.
  2. Добавяме ориза и пържим докато стане стъклен, доливаме малко гореща вода. Задушаваме ги за 5-10 минути в тигана.
  3. Сваляме от котлона и добавяме подправките. Разбъркваме хубаво.
  4. Във всяко зелево листо слагаме по 1 лъжица от сместа и загръщаме сърмичките. По желание можем да напълним и няколко сухи червени чушки, които предварително сме накиснали в гореща вода, за да набъбнат.
  5. Нареждаме ги в тавичка, в която сме разстлали предварително няколко зелеви листа.
  6. Заливаме с 2 чаени чаши вода и покриваме с алуминиево фолио.
  7. Оставяме ги да врат на умерена фурна до готовност. Махаме фолиото в последните 10 мин. от печенето, за да се зачервят.
  8. Сервираме топли. По желание приготвяме сос "Бешамел" и ги заливаме. Може да гарнираме с пресен магданоз.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK