Close search

Зеле с гъби

5.0
от общо 126 глас
Време: 70 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Зеле с гъби photo-credit Сочно зеле с гъби

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Зелето се нарязва ситно и с маслото и малко вода и оцет се задушава около 40 минути. Добавят се  доматеното пюре, нарязания морков, захарта, солта и подправките и се оставят на огъня за още 15-20 минути. 
  2. Гъбите се почистват, измиват и кипват за около 10-15 минути, след което се отцеждат, нарязват на кръгчета и запържват в маслото. В същата мазнина се запържва и лукът и се смесва с гъбите и солта и пипера. Половината от задушеното зеле се изсипва в тавичка, върху него се разполага гъбената смес и се покрива с останалото зеле. Отгоре се поръсват галета и малко масло и се запича.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK