Close search

Зелева салата с пушени гърди здравословноApple

5.0
от общо 127 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Зелева салата с пушени гърди photo-credit Зелева салата с пушени гърди и кимион

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме зелето и го нарязваме на фини лентички. Потапяме го във вряща вода и го бланшираме за около 10 минути. Изцеждаме го и го охлаждаме под струя студена вода.
  2. Нарязваме гърдите на малки парченца. Запържваме ги без мазнина до златисто и изливаме излишната мазнина, която са си пуснали. Поставяме парченцата пушени гърди на абсорбираща хартия.
  3. Обелваме и нарязваме лука на ситно. Смесваме в голяма купа зелето, пушените гърди и лука.
  4. Приготвяме соса като смесим в супник оцета, кимиона, солта и черния пипер. Изливаме олиото на тънка струйка с постоянно бъркане и изливаме върху салатата.
  5. Сервираме салатата още хладка. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK