Продукти
-
2
скилидки
чесън
-
2
ч.л.
пушен червен пипер
-
сол
-
зехтин
-
100
г
краве масло
-
1
стрък
салвия
-
1
връзка
мащерка
-
1
връзка
джоджен
-
3
до кг
агнешка плешка
Начин на приготвяне
1. Измиваме и подсушаваме агнешката плешка. Посоляваме я и поръсваме с червен пипер и я поставяме в намаслена тавичка.
2. Нарязваме билките и ги смесваме с мекото масло, като правим паста. Намазваме плешката обилно с маслото. Поливаме със зехтин и топла вода, около 2 см. в тавичката.
3. Покриваме с фолио и слагаме във фурната на умерена температура за около 1 час. След това сваляме фолиото и започваме да поливаме със соса от печенето. Ако е необходимо доливаме малко вода и зехтин. Печем още около 30-40 мин. докато месото се зачерви.
4. Приготвяме зелена салата за гарнитура.