Ашуре с нар и ядки

Продукти

  • 1 с.л. нишесте
  • стафиди
  • 50 гр кашу
  • 50 гр шам-фъстък
  • 1 нар
  • 1 ч.л. канела
  • 50 гр орехи
  • портокалова кора
  • 100 гр захар
  • 250 гр жито

Начин на приготвяне

1. Почистваме и сваряваме житото докато омекне. Можем да го накиснем от предишната вечер, за да се свари по-бързо.

2. Пасираме половината от житото и го смесваме с останалото, захарта, стафидите, разтвореното нишесте в малко вода. Слагаме на котлона и варим няколко минути. Добавяме настърганата портокалова кора. Можем да използваме и захаросана.

3. Разпределяме в купички и оставяме в хладилника да стегне. Украсяваме със зърна нар, орехи, шам фастък и кашу. Поръсваме с канела, по желание и с пудра захар.